Ce tip de pardoseală din lemn vi se potrivește

Posted by kikiriki on January 26th, 2021

De la laminat până la lemn de esență tare, căldura și textura podelelor din lemn - fie că sunt false sau adevărate - este o alegere populară pentru proprietarii de case. Acest articol vă va ajuta să decideți între toate tipurile de pardoseli din lemn, inclusiv laminat, lemn prelucrat și lemn masiv.

Pardoseli laminate

Pardoseala laminată este o scândură de fibră de lemn comprimată, acoperită cu o imagine fotografică din lemn, cu o acoperire de protecție.

Marginile teșite, un set mai variat de caracteristici în relief, precum nodurile, vor oferi un aspect și o textură mai naturale, dar vor costa mai mult.

Pardoseala laminată este potrivită pentru zonele cu trafic intens, care vor necesita curățenie frecventă, cum ar fi camerele de zi, studiourile și camerele de joacă. Unele tipuri includ un miez impermeabil, despre care producătorii susțin că sunt potrivite pentru băi și bucătării.

Dacă intenționați să așezați parchet laminat în aceste camere, verificați cu atenție garanția înainte de a cumpăra, pentru a vă asigura că nu o veți invalida.

Avantaje ale pardoselii laminate

 • Ieftin și rezistent
 • Ușor de instalat
 • O gamă largă de imitații de materiale naturale disponibile
 • Chiar și cele mai bune pardoseli laminate nu vor arăta sau se vor simți exact ca lemnul real
 • Îmbinările se uzează în timp și laminatul este ușor umflat de umiditate
 • Odată ce suprafața este deteriorată, este greu de remediat

Dezavantaje ale pardoselii laminate

Pardoseli din lemn proiectate

Fiecare placă de pardoseală din lemn este formată din trei sau patru straturi de lemn, lipite împreună pentru a crea o scândură de aproximativ 14 mm grosime. Are un furnir din lemn real de aproximativ 4 mm grosime deasupra, ceea ce înseamnă că poate fi șlefuit și tratat pentru a restabili finisajul original dacă devine uzat sau deteriorat. Uneori este disponibil cu o instalație „click-and-lock”, care nu necesită adeziv.

Se potrivește în camere de zi, sufragerie, dormitoare, bucătării. Deși este mai rezistentă la deformare decât lemnul solid, este totuși cel mai bine să o evitați în locurile în care va fi expusă la umiditate, cum ar fi în baie. Poate fi dificil să obțineți un finisaj bun în jurul colțurilor - de exemplu, în jurul piedestalelor de chiuvetă.

Avantaje ale pardoselilor din lemn proiectate

 • Datorită construcției sale, pardoseala din lemn construit este mai stabilă decât o bucată de lemn masiv și este mai puțin predispusă la modificări cauzate de temperatura sau umiditatea camerei
 • Poate fi mai atractivă decât parchetul laminat
 • Mai ieftină decât scândurile din lemn masiv
 • Poate fi mult mai scump decât laminatul

Dezavantaje ale pardoselilor din lemn proiectate

Parchet

Ușor de recunoscut, parchetul este format din blocuri scurte de lemn sau benzi dispuse într-un model geometric; de obicei țesătură de șiret sau coș. Parchetul este potrivit în întreaga proprietate, dar este cel mai bine evitat în zonele umede, cum ar fi băile.

Avantaje ale parchetului

 • Poate fi folosit pentru a crea modele interesante
 • Durabil și poate suporta un nivel ridicat de trafic
 • Se poate estompa în lumina directă a soarelui și poate fi deteriorat de umiditate

Dezavantaje ale parchetului

Pardoseli din lemn masiv

Fiecare scândură din lemn masiv este realizată dintr-o singură bucată de lemn, de obicei cu grosimea de 18-20 mm. Toate tipurile de lemn au un scor de duritate, ceea ce indică cât de ușor pot fi deteriorate de uzura zilnică.

Pardoseala din lemn masiv poate fi șlefuită pentru a restabili finisajul - de câte ori puteți face acest lucru este determinat de cât de adâncă este fixată limba din partea superioară a plăcii. Poate fi instalat oriunde cu o umiditate relativ consistentă.

Avantaje ale podelei din lemn masiv

 • Are un aspect clasic
 • Pardoseala din lemn masiv se umflă în condiții de umezeală și se micșorează în climatele uscate
 • Este greu de instalat, deoarece trebuie lipit sau bătut în cuie. Montarea plăcilor individuale împreună poate fi dificilă, deoarece își schimbă forma după ce au fost fabricate

Dezavantaje ale podelei din lemn masiv

Like it? Share it!


kikiriki

About the Author

kikiriki
Joined: January 26th, 2021
Articles Posted: 3

More by this author