Tot ce trebuie să știi despre piața locurilor de muncă Ón București

Posted by reallynicearticle on January 31st, 2021

Bucureștiul este orașul din România care indiferent de sezon nu doarme. Fiind capitala țării, orașul oferă câte ceva pentru toată lumea. Iar atunci când vine de locuri de muncă în București, există ceva pentru toată lumea. Indiferent de experiența de muncă sau domeniul în care activezi, îți poți găsi un job foarte ușor. De la posturi în administrația publică centrală, la companii private de renume, în București există un loc pentru toată lumea, deoarece este cea mai mare piață a locurilor de muncă din țară. locuri de munca 

Marile companii au sediul în București

Toate marile companii care activează pe piața din România îți au sediul în București, ceea ce înseamnă că au și angajați. De la marile lanțuri de magazine la OMV, Amazon și Microsoft, cu toții au birouri în Capitală. Dar nu mai domeniul IT este reprezentat, ci toate ramurile industriilor principale. În total, în București sunt înregistrate 404.058 de firme, 18,91% din totalul agenților economici din România. Astfel, piața locurilor de muncă din București, deși competitivă, este ofertantă, pentru toate domeniile de activitate. Mai mult, fiind oraș universitar, categoriile ocupaționale sunt foarte diferite, de la locuri de muncă sezoniere, la posturi part-time și full-time de lungă durată.

Bucureștiul, cel mai bun oraș pentru bugetari

Dacă vrei să lucrezi în aparatul de stat, atunci Bucureștiul este orașul în care ar trebui să te muți. Pe lângă administrația publică locală care este destul de stufoasă, având în vedere că orașul este împărțit în șase sectoare diferite cu propriile aparate publice, Capitala este centrul administrației publice naționale. Astfel, dacă vrei să îți găsești un loc de muncă la stat, acesta este orașul care îți oferă cele mai multe oportunități. Pe lângă ministere, aici găsești toate marile companii de stat din țară, deci în funcție de domeniul în acre activezi, poți să găsești un job în București la stat.

Capitala, orașul oportunităților

Bucureștiul nu doarme niciodată. Ceea ce înseamnă că orașul este adaptat la toate nevoile locuitorilor. Cu alte cuvinte, poți să găsești un loc de muncă în București, indiferent care sunt nevoile tale. Nu poți să te trezești dimineața devreme? Poți lucra pe timp de noapte, deoarece majoritatea companiilor oferă această posibilitate. Mai vrei un loc de muncă? Oferta de job-uri part-time este destul de stufoasă. Vrei să încerci să îți schimbi cariera? Poți oricând să începi un internship la o companie. Iar în cazul în care vrei să lucrezi pe cont propriu, există multe hub-uri pentru freelanceri, unde poți întâlni oameni ca tine. Astfel, dacă te obișnuiești cu ritmul alert de viață al orașului, îți va fi ușor să îți câștigi existența.

Like it? Share it!


reallynicearticle

About the Author

reallynicearticle
Joined: August 28th, 2020
Articles Posted: 717

More by this author