Sociaal Stigma van haaruitval bij vrouwen

Posted by Vanness on April 16th, 2021

Sociaal Stigma van haaruitval bij vrouwen

Heeft u een geleidelijke en progressieve toename opgemerkt van het aantal haren dat verloren gaat bij het kammen of borstelen? Misschien na maanden of jaren van ijdele ontkenning, heb je gerealiseerd dat de spiegel niet liegt, zichtbaar dunner is opgetreden. Je curved niet alleen als je last van breuk, verhoogde haaruitval of aanzienlijke haaruitval.

Veel vrouwen kunnen het bedekken satisfied pruiken, haarextensies, hoeden of sjaals. Anderen kiezen een van de verschillende goedgekeurde medicijnen of chirurgische treatments die beschikbaar zijn voor de behandeling van kaalheid zijn.

Overmatige haaruitval of kalende wordt ten onrechte gezien als een strikt iets dat gebeurt fulfilled mannen, hoewel vrouwen eigenlijk maken toddler veertig procent van de Amerikaanse haaruitval patiënten. In Amerika, zal één op vier, of meer dan 30 miljoen vrouwen oplossingen en behandeling voor haaruitval jaarlijks zoeken.

Ten eerste, geen paniek! Haaruitval of haaruitval is consistent binnen de haargroeicyclus en het is normaal om elke dag wat hoofdhaar te verliezen. De gemiddelde menselijke hoofdhuid heeft ongeveer 100.000 toddler 150.000 individuele haren en de normale haargroei cyclus resulteert in het losmaken of vergieten van ongeveer 100 toddler 150 haren op een dagelijkse basis. De nieuwe haargroei komt dan uit deze zelfde vorige slapende haarfollikels naar voren, pass away aan het gemiddelde tarief van ongeveer een halve duim per maand groeien.

Het haar bestaat uit twee afzonderlijke delen: de follikel en de haarschacht. De follikel ligt onder de hoofdhuid en produceert de haarlokken die we zien groeien uit ons hoofd.

Voor de meeste mensen, 90% van onze hoofdhuid haar is altijd in een tot zes jaar groeifase (anagen) terwijl de resterende 10% remains in een slapende Dunner Wordend Haar periode (telogen), die ongeveer drie maanden duurt. Wanneer de slapende periode eindigt het haar wordt vergoten; dit zijn de zorgwekkende haren die we obsesseren in onze Kam, Haarborstel, op ons kussen of in de douche afvoer.

Kaalheid of Alopecia gebeurt wanneer het normale patroon van haargroei wordt verstoord. Het normale patroon van de menselijke haargroei groeit, rust, vergieten en opnieuw groeien. Als het groeipatroon uit balans is, groeit het haar niet zo snel terug als het eruit valt. Een familiegeschiedenis van androgenetic alopecia verhoogt uw risico van kalende. Erfelijkheid heeft ook invloed op de leeftijd waarop je haar begint te verliezen en de ontwikkeling, het patroon en de omvang van je kaalheid.

Wat ons zorgen baart is niet deze normaal haarverlies, maar de merkbare dunner worden we geconfronteerd in de spiegel. Voor een vrouw, dik, levendig haar is onze kroon op glorie, onze ijdelheid zichtbaar. Een weelderige volle manen belichaamt de schoonheid van een vrouw en is integraal verweven in ons zelfbeeld. Onze cultuur identificeert vrouwelijkheid sterk met een dikke, zijdezachte haardos. Door de geschiedenis heen worden beelden van glanzend, vol haar geassocieerd met vrouwelijke schoonheid, jeugd, wenselijkheid en een goede gezondheid. De samenleving identificeert op oneerlijke wijze droog, gebrek aan glans en dunner wordend haar met ouderdom, ziekte en armoede.

Een dramatische daling van het gevoel van eigenwaarde is duidelijk bij vrouwen wanneer hun haar begint uit te vallen. Haaruitval is niet fysiek pijnlijk, maar het veroorzaakt vaak ernstige emotionele nood. We zijn geobsedeerd door onze dunne lokken als we vechten tegen depressie en zelfhaat. Vrouwen worden vaak Introvert en trekken zich terug uit de wereld. We vermijden intiem contact en maken vergeefse pogingen om de kwaliteit en kwantiteit van ons haar te verhullen.

Haaruitval is vooral schadelijk voor degenen die beroepen of carrières hebben waar fysieke verschijning een belangrijke rol speelt. Een jonge vrouw is vooral kwetsbaar voor het stigma van kalend. Pas als we geconfronteerd worden fulfilled het verlies van ons haar realiseren we ons volledig hoe essentieel haar is voor onze algehele persoon.

Het haar van een vrouw is op haar dikste door de leeftijd van 20. Eenmaal voorbij 20, echter, ons haar geleidelijk begint te dun, het verliezen van meer dan de normale 100-150 haren per dag. Met veroudering houden haarlokken minder pigment huge en worden ze kleiner, zodat wat ooit het weelderige en dikke haar van onze jeugd was dun, fijn en lichter van kleur wordt. Zelfs voor de oudere vrouw kan aanzienlijke haaruitval het zelfbeeld bedreigen. Het gevoel van seksualiteit en vrouwelijkheid van een vrouw evenals haar plaats in familie en samenleving vestigen worden vaak ondermijnd door haaruitval.

Het is niet verwonderlijk als een guy begint kalend. Door de leeftijd van vijfendertig ongeveer 25 procent van de Amerikaanse mannen zal ervaren een zekere mate van Merkbaar haarverlies en ongeveer 75 procent zijn ofwel kaal of hebben een kalende patroon door leeftijd 60.

Bij mannen wordt haaruitval vaak gezien als een teken van viriliteit, een aantoonbaar teken dat zijn mannelijke hormonen op maximale capaciteit functioneren. Om kracht en mannelijkheid uit te stralen, kiezen mannen emergency room vaak voor om hun hoofd te scheren.

Hoewel veel mannen zijn heel ontzet door een terugwijkende haarlijn, onderzoek geeft aan dat de psychologische pijn van haaruitval niet van invloed is op mannen zo negatief als het invloed heeft op vrouwen. Wat maakt omgaan met haaruitval zo moeilijk is de angstaanjagende gebrek aan controle, het gevoel van het onvermogen om iets te doen om ons haar te stoppen uit te vallen.

Oorzaken Van Haaruitval Bij Vrouwen

Naarmate we ouder worden, worden vrouwen geconfronteerd satisfied een veelheid aan veranderingen en uitdagingen: rimpels, een verbreding van de taille, cellulitis afzettingen en verdikking van de enkels. Het lijkt niet eerlijk dat Voor velen van ons haaruitval is nog een andere klap voor ons gevoel van eigenwaarde.

De vrouwelijke patroonkaalheid of Androgenetic Alopecia is het gemeenschappelijkste kind van haarverlies in vrouwen en is genetisch van aard. Dit type van vrouwelijke kalende wordt veroorzaakt door de chemische Dihydrotestosterone of DHT pass away rond de luchtfollikel opbouwt en na verloop van tijd zowel de haarschacht als het haarfollikel vernietigt. Zwangerschap of het begin van de menopauze kan een fluctuatie in de productie van oestrogeen veroorzaken. Bij gebrek aan voldoende oestrogeen om testosteron-blokkerende enzymen te produceren, wordt het testosteron vervolgens omgezet in DHT op de hoofdhuid. Het resultaat is een kortere haargroei cyclus, fijner haar en overmatige haaruitval van vergieten en breuk. Sommige vrouwen ervaren een toename van haaruitval enkele maanden na de bevalling van een infant.

Genetica terzijde, zijn emergency room vele andere redenen waarom vrouwen haar verliezen. Chirurgie, extreme fysieke of emotionele stress and anxiety, hormonale onevenwichtigheden, chemotherapie en hoofdhuid infecties zijn maar een paar. Het vrouwelijke haarverlies kan ook door geboorteregulatiemedicijnen, bepaalde voorschriftdrugs worden teweeggebracht of uit het gebruik van ruwe chemische producten of agressieve styling resulteren pass away permanente schade aan het fragiele haarfollikel kunnen veroorzaken. Het bovenmatige haar vergieten kan ook symptomatisch zijn van snel gewichtsverlies van gevaarlijke rage-op dieet zijn of een het eten wanorde zoals anorexia nervosa. Het gebruik van straatdrugs zoals cocaïne zal ook plotselinge en ernstige haaruitval vertonen.

Wanneer Get In Touch With Opnemen Met Een Medische Specialist

Intens reageren op de fysieke staat van ons dunner wordend haar lijkt misschien overdreven ijdelheid, maar dat is het niet. Kaalheid wordt meestal niet veroorzaakt door ziekte, maar is vaker gerelateerd aan erfelijkheid, veroudering en hormoonfunctie. Echter, veranderingen in haar uiterlijk, textuur en groeipatronen kunnen wijzen op ernstige gezondheidsproblemen. Haar is een van de eerste gebieden, samen met huid en nagels, om voedingstekorten, hormonale onbalans en ziekte te weerspiegelen. Het is verstandig om op te letten.

Het haar van vrouwen lijkt bijzonder gevoelig te zijn voor onderliggende medische aandoeningen, dus het is belangrijk dat vrouwen satisfied niet gediagnosticeerd haarverlies goed worden geëvalueerd door een arts. Als uw dunner wordend haar een gevolg is van een medische aandoening, zal uw arts deze kwalen behandelen en als gevolg daarvan kunt u aanzienlijke groei van nieuw haar ervaren.

Zodra u en uw arts de oorzaak van uw haaruitval hebben vastgesteld, kunt u worden doorverwezen naar een haarspecialist of implantaatchirurg om meer te weten te komen over de beschikbare behandelingsopties, zoals of haartransplantatieprocedures om de groei te bevorderen of verlies te verbergen. Voor sommige soorten alopecia, kan het haar normale groei zonder enige behandeling hervatten.

Een gezond uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging, hydratatie en corrosion kan een lange weg gaan naar het voorkomen van haaruitval en het maximaliseren van het potentieel van uw haargroei cyclus.

Hoewel medisch onderzoek is aan de gang, de volgende zijn gunstig gebleken in het kweken en handhaven van een gezond hoofd van haar.

Voeding

Slechte voeding is vaak een onderliggende oorzaak van haaruitval als het haar is een betrouwbare sign van nutritionele welzijn. Bespreek fulfilled uw zorgverlener uw dieet, alle medicijnen en eventuele supplementen pass away u kunt nemen. Doffe haarkleur of droog en broos haar kunnen indicatoren zijn van een tekort aan essentiële vetten in het dieet, veterinarian haar kan een teken zijn van een B-vitaminetekort.

Haaruitval remedie-vitaminen, mineralen en natuurlijke supplementen voor haaruitval-Nurse' s Record

Haaruitval is ook bekend als alopecia,

Like it? Share it!


Vanness

About the Author

Vanness
Joined: March 11th, 2021
Articles Posted: 125

More by this author