Zero client, vol beheerkracht!

Posted by igelclient on October 27th, 2015

De claim "zero client-beheer" is dubbelzinnig. Wie gelooft dat een zero client een zero client heet omdat deze nul beheerinspanningen vergt, maakt een vergissing. Een zero client wordt in de minste gevallen statisch gebruikt.

Veranderlijke zero client-instellingen

Ook bij een zero client moeten bepaalde instellingen van tijd tot tijd worden gewijzigd, zoals beeldscherm-, muis- of toetsenbordinstellingen of het adres van de centrale server of cloudservice die de zero client-gebruiker met zijn persoonlijke virtuele bureaublad of cloud service verbindt. Deze instellingen zou in de praktijk geen enkele ict-beheerder handmatig in de zero client-setup moeten doorvoeren. Tenslotte moet de zero client hem van het dure, uit het pc-tijdperk stammende traditionele beheer ter plaatse moeten bevrijden.

Honderden of duizenden zero clients

Geen enkel bedrijf heeft slechts één zero client nodig, maar tientallen, honderden of zelfs duizenden. Vanaf een bepaalde grootte van de zero client-omgeving hebben ict-beheerders natuurlijk een tool voor het beheer van het zero client-park nodig. Welke apparaten zijn online, welke zijn uitgevallen of verouderd? Al deze vragen kunnen alleen met een verantwoorde inspanning worden beantwoord met behulp van een centrale tool voor beheer op afstand, inclusief controle- en apparaatbeheer-functie.

Een toekomstbestendige zero client kan worden geüpdatet

Een ander gerucht dat de ronde doet over zero clients, is dat deze niet updatebaar hoeven te zijn. Maar wat als nieuwe functies van de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) nieuwe toegangssoftware vereisen? Voor Citrix XenDesktop, VMware Horizon View of Microsoft RDS? Tenslotte staan ook hier de ontwikkelingen niet stil. Of wat gebeurt er wanneer van oplossingsaanbieder moet worden gewisseld, maar de zero client de nieuwe oplossing niet ondersteunt? In het eerste geval moeten niet alleen regelmatige firmware-updates mogelijk zijn - en dan het liefst ook op afstand - maar in het tweede zou een volledig nieuwe, multiprotocol-compatibele firmware op de zero client moeten worden gezet.

Meegeleverd bij elke zero client van IGEL: de oplossing voor beheer op afstand IGEL UMS van topklasse

Beheer van zero clients in de praktijk

Als de zero client niet op afstand te beheren, updaten of op een andere manier toekomstbestendig is, stijgen de exploitatiekosten met een toenemende installatieomvang onevenredig sterk. De bruikbaarheid beperkt zich tot weinig apparaten en de gebruiksduur is meestal nog geen drie jaar. Een multiprotocol thin client, of een updatebare en uitbreidbare zero client, bijvoorbeeld een IGEL IZ3, heeft deze investeringsrisico's niet De bij de levering inbegrepen en naar wens schaalbare oplossing voor beheer op afstand IGEL Universal Management Suite (UMS) garandeert bovendien dat elke zero client gemakkelijk via het netwerk kan worden geconfigureerd, bijgewerkt en zo nodig ook naar een multiprotocol thin client van de IGEL Universal Desktop-serie kan worden opgewaardeerd. Voor de klant biedt IGEL op die manier een voor een zero client unieke investeringsbescherming.

Bekijk meer informatie over de thin client-applicaties kunt u terecht op de website op: http://bit.ly/1HGoZLq

Koppeling: http://bit.ly/1M8oq4e

Link To Directory
Top Searches - Trending Searches - New Articles - Top Articles - Trending Articles - Featured Articles - Top Members

Copyright 2020 Uberant.com
702,286 total articles and counting.