Thin clients of pc's: wat is veiliger?

Posted by igelclient on November 5th, 2015

Thin clients en zero clients beperken de kans op malware, gegevensdiefstal en ontvreemding van hardware tot een minimum. Dat is echter niet het enige voordeel ten opzichte van een pc met lokaal geïnstalleerde toepassingen.

Thin clients en zero clients versterken de ict-veiligheid

Omdat zij de beveiliging van gegevens blijvend willen verbeteren, stellen steeds meer bedrijven en overheden de klassieke werkplek-pc ter discussie. De informatietechnologie wordt in het rekencentrum geconcentreerd en met professionele beveiligingsoplossingen beschermd. In plaats van nieuwe werkplek-pc's worden thin clients of zero clients ingezet, waarmee medewerkers vanaf elke plek of van buitenaf veilig toegang kunnen krijgen tot de "privécloud".

Thin client-software van IGEL verhoogt de veiligheid in bedrijven

Thin clients minimaliseren de kwetsbaarheid voor cybercriminaliteit

Terwijl gebruikers van pc's toepassingsgegevens lokaal kunnen opslaan, bieden thin clients en zero clients deze mogelijkheid niet. Daarom is de hardware geen voorwerp dat het stelen waard is. Bovendien kunnen alleen beheerders apparaatinstellingen wijzigen. Dat gebeurt versleuteld via het netwerk.

Virussen krijgen geen vat op thin clients op basis van Linux

Op Linux gebaseerde thin clients en zero clients gelden als bijzonder veilig en effectief tegen virussen en trojaanse paarden. De Duitse marktleider IGEL Technology levert zelfs software voor beheer op afstand - IGEL Universal Management Suite (UMS) - mee, waarmee ook alle usb-poorten op afstand kunnen worden geblokkeerd of voor afzonderlijke gebruikers of randapparatuur worden vrijgegeven. Keyloggers op usb-sticks maken op die manier geen kans.

Veilige softwarematige thin clients

Voor bedrijven die tegen zeer lage kosten een centrale ict-omgeving met veilige eindapparatuur willen opzetten, heeft IGEL de standaardisatieoplossing IGEL Universal Desktop Converter 2 (UD2) ontwikkeld. De softwarematige thin clients die daarmee worden gemaakt, vormen bovendien een modern en veilig alternatief voor desktops met het verouderde Windows XP. UDC2 verandert bestaande en nieuwe pc's, nettops en notebooks in efficiënte en krachtige softwarematige thin clients. De basis voor het gebruik vormt het thin client-besturingssysteem IGEL Linux, dat zijn internationale succes niet in de laatste plaats dankt aan de hoge mate van veiligheid.

Uniform, veilig beheer op afstand

De thin clients, zero clients en softwarematige thin clients van IGEL dienen uiteindelijk een gezamenlijk doel: de rendabiliteit en veiligheid van professionele computeromgevingen blijvend te optimaliseren.

Koppeling: https://www.igel.com/de/produkte/unterstuetzte-loesungen/sicherheitsloesungen.html

Link To Directory
Top Searches - Trending Searches - New Articles - Top Articles - Trending Articles - Featured Articles - Top Members

Copyright 2019 Uberant.com
617,880 total articles and counting.