Met thinclientsoftware naar managed workspaces

Posted by igelclient on January 22nd, 2016

Een moderne werkplek moet veilig, efficiënt, krachtig en beschikbaar zijn, maar ook voldoen aan de regels, ecologisch verantwoord zijn en liefst ook mobiel te gebruiken zijn. Managed workspaces die zijn gebaseerd op thinclientsoftware, voldoen aan al deze eisen.

Met thinclientsoftware naar managed workspaces

Voor een managed workspace is een combinatie van thinclientsoftware en een oplossing voor extern beheer nodig, en die wordt met name door IGEL geboden. UDC2, de thinclientsoftware van IGEL, verandert eindapparaten als pc's, laptops en thin clients van andere fabrikanten door de installatie van het slanke en veilige besturingssysteem IGEL Linux in op afstand beheerbare softwarematige thin clients. UMS, de oplossing voor extern beheer van IGEL, wordt meegeleverd. Hiermee wordt voorzien in de nodige automatisering en efficiëntie van de op thinclientsoftware gebaseerde managed workspaces.

Thin Client Network

In 3 stappen naar managed workspaces

Met de thinclientsoftware van IGEL kunnen zowel stationaire als mobiele managed workspaces worden gemaakt – afhankelijk van of er een pc of een notebook wordt geconverteerd. Het proces is eenvoudig en bestaat uit slechts drie stappen: Eerst moet worden bepaald welke clienthardware samen met de thinclientsoftware moet worden geleverd. Die kan nieuw of gebruikt zijn. In de tweede stap wordt de thinclientsoftware van IGEL op de doelhardware geïnstalleerd en voorzien van de UDC-licenties – naar keuze via USB, dvd of het netwerk.

Configureren van dethinclientsoftware

In de derde en laatste stap wordt de op het eindapparaat geïnstalleerde thinclientsoftware op afstand geconfigureerd met de UMS. Dankzij configuratieprofielen die eenvoudig vooraf kunnen worden gemaakt op basis van sjablonen en die met slepen en neerzetten via een overzichtelijke boomstructuur kunnen worden toegewezen aan de met de thinclientsoftware geconverteerde eindapparaten, duurt de eigenlijke implementatie maar enkele minuten.

Toepassingsgebieden voor dethinclientsoftware

Eindapparaten die met thinclientsoftware zijn geconverteerd in managed workspaces, zijn geschikt voor alle bedrijfssegmenten. De thinclientsoftware kan worden gebruikt in het hoofdkantoor en in filialen, op de financiële afdeling en door marketing, voor ontwikkeling en voor productie en opslag. Andere mogelijke toepassingen voor managed workspaces op basis van de thinclientsoftware van IGEL liggen op het gebied van klantadvies, point of sale, receptie, scholen, dokterspraktijken en advocatenkantoren. Niet op de laatste plaats is thinclientsoftware ook een optie voor mobiele gebruikers die via een mobiele thin client draadloos toegang hebben tot afzonderlijke in de cloud gehoste services of desktops.

Thinclientsoftware beschermt het klimaat

IGEL heeft met zijn thinclientsoftware een unieke oplossing voor managed workspaces gemaakt voor stationaire en mobiele toepassingsscenario's. De ICT-kosten voor werkplekken worden hiermee tot 54 procent lager dan bij nieuwe fat clients – en dat bij een uitstekende gebruikerservaring. Wanneer de hardware opnieuw wordt gebruikt, gebeurt dit bovendien met een minimaal klimaateffect en een hoge zekerheid voor de toekomst.

Video: https://youtu.be/KTyNsPROFck 

Like it? Share it!


igelclient

About the Author

igelclient
Joined: April 22nd, 2015
Articles Posted: 76

More by this author