Gjëra të rëndësishme që duhet të dini për marrjen me qira të një makine në Shqipëri

Posted by paul walker on December 11th, 2022

 

Pavarësisht nëse vini në Shqipëri për herë të parë ose jeni një udhëtar me përvojë, do t'ju duhet të merrni me qira një makinë ndërsa jeni në vend. Në këtë artikull, ne do të trajtojmë disa nga gjërat më të rëndësishme që duhet të dini për marrjen me qira të një makine në aeroportin e Rinasit të Tiranës.

Kërkesat e moshës

Disa kompani të makina me qera rinas kërkojnë që qiramarrësit të jenë 18 vjeç ose më të vjetër. Megjithatë, ka përjashtime nga ky rregull.

Për shembull, Buxheti kohët e fundit e ka ulur kërkesën për moshën minimale në 18 vjeç. Ekziston gjithashtu një "test beta" që u lejon shoferëve nën 25 vjeç të marrin me qira disa lloje automjetesh për një tarifë të vogël.

Shumë kompani të marrjes me qira të makinave nuk kanë kufizime moshe për qiramarrësit, por duhet të kontrolloni me vendndodhjen ku po merrni me qira për të parë se cila është politika. Nëse planifikoni të vozitni në një vend që ka një moshë minimale më të lartë, megjithatë, do t'ju duhet të paguani një tarifë më të lartë.

Shumica e kompanive me qira paguajnë një tarifë shtesë nëse jeni nën 25 vjeç dhe një tarifë shtesë ditore nëse jeni nën 21 vjeç. Këto tarifa mund të shtojnë deri në 455 dollarë në javë.

Makinat ekonomike janë llojet më të njohura të makinave për të marrë me qira në Aeroportin e Rinasit të Tiranës

Në Aeroportin e Tiranës ndodhen disa kompani të makinave me qira. Këto përfshijnë AVIS, SIXT, ALAMO, ENTERPRISE dhe NATIONAL.

Nëse zgjidhni të merrni me qira një makinë nga një kompani në aeroport, do t'ju duhet të siguroni një patentë shoferi të vlefshëm. Shumica e kompanive do t'ju kërkojnë gjithashtu të keni një kartë krediti. Disa kompani gjithashtu kërkojnë që ju të keni patentë shoferin për të paktën dy vjet.

Ju gjithashtu do të duhet të dini se ku është vendi i marrjes së makinës. Shumica e zyrave të makinave me qira janë të vendosura në sallat e mbërritjeve të aeroportit.

Nëse nuk jeni në gjendje të gjeni një zyrë me qira, mund të telefononi kompaninë për të gjetur se ku ndodhet. Tavolinat e shërbimit ndaj klientit janë trajnuar për t'ju ndihmuar. Ju mund të përdorni një kartë debiti ose krediti si pagesë.

Mund të regjistrohen shoferë shtesë

Shtimi i një shoferi shtesë mund të ndihmojë në uljen e stresit të drejtimit të një makine me qira. Megjithatë, përpara se të shtoni dikë në kontratën tuaj të makinës me qira, duhet të siguroheni që jeni në përputhje me rregulloret e kompanisë së qirasë. Disa furnizues do t'ju lejojnë të regjistroni një shofer shtesë në mes të qirasë, ndërsa të tjerët do t'ju kërkojnë ta bëni atë përpara datës së qirasë.

Shumica e kompanive të makinave me qira paguajnë një tarifë të vogël ditore për çdo shofer shtesë. Megjithatë, ju mund të shmangni pagesën për një shofer të dytë me programe të shpeshta qiramarrësish. Nëse jeni duke udhëtuar me bashkëshortin ose partnerin tuaj vendas, mund të jeni në gjendje t'i shtoni ato në kontratën tuaj pa kosto shtesë.

Tarifat për lëshimet e vonuara

Lënia e makinës me qira me vonesë mund t'ju kushtojë. Tarifa për një kthim të vonuar mund të ndryshojë shumë, në varësi të kompanisë së marrjes me qira të makinave që zgjidhni. Të kesh një kuptim të mirë të shtypjes së imët në kontratën tuaj mund t'ju ndihmojë të shmangni faturimin për tarifat e vonuara.

Shumica e kompanive me qira të makinave nuk do t'ju paguajnë për një kthim me vonesë pas orës 9:30 të mëngjesit, por zakonisht do t'ju paguajnë për çdo orë që jeni vonë. Nëse jeni dy orë ose më shumë vonë, do t'ju duhet të paguani një tarifë të plotë ditore.

Nëse keni një ndryshim të planeve, mund të telefononi kompaninë e qirasë për të diskutuar opsionet tuaja. Kompania mund të jetë në gjendje të rregullojë çmimin e qirasë tuaj ose t'ju ofrojë një mundësi tjetër qiraje. Megjithatë, është e rëndësishme të telefononi sa më shpejt që të jetë e mundur për të shmangur pagesën e një gjobe.

Zyrat e makinave me qera ne Rinas

Kompani të ndryshme të makinave me qira kanë sportele në aeroportin e Rinasit të Tiranës. Këto kompani ofrojnë makina me qira me çmime të arsyeshme. Disa prej këtyre kompanive kërkojnë leje drejtimi të vlefshme, ndërsa të tjerat kanë kufizime moshe.

Makina më e njohur me qira në Aeroportin e Rinasit është modeli Economy. Ky model mund të merret me qira për rreth 41 dollarë në ditë. Kjo lloj makine është e pajisur me karakteristika bazë si kambio automatike, kondicioner dhe 2-6 bagazhe.

Nëse jeni duke kërkuar për një makinë më luksoze, mund të dëshironi të konsideroni një SUV të nivelit të lartë. Sixt ka një përzgjedhje prej 8 automjetesh në Aeroportin Nënë Tereza të Rinasit. Ato ofrojnë një sërë makinash me benzinë ​​dhe automatike, si dhe modele me katër dyer.

Like it? Share it!


paul walker

About the Author

paul walker
Joined: September 29th, 2022
Articles Posted: 627

More by this author