K?pa Byggmaskiner - Vad ska man t?nka p??

Posted by High Tech Solutions Nordic AB on April 19th, 2017

När du som byggare står inför ett nytt byggprojekt ställs du inför ett antal frågor angående byggmaskiner. Vilka byggmaskiner kommer jag behöva? Manskapsbodar, byggstängsel, elcentraler, betongbaskrar, bygghissar, belysning? Under hur lång tid kommer byggmaskinerna att användas? Har jag kunskapen att ta hand om, och serva maskinerna för att utrustningen ska hålla så länge som möjligt, har jag möjlighet att transportera och förvara maskinerna mellan projekten? Kommer jag ha användning av samma maskin även i ett kommande projekt? Hur ska byggmaskinerna finansieras och vad är mest fördelaktigt ekonomiskt: att äga eller hyra maskinerna? Du vet förmodligen redan var du kan hyra utrustningen som krävs, men det finns även ekonomiskt fördelaktiga lösningar där du äger utrustningen istället.

Saker att tänka på när du väljer leverantör

Det finns många saker att tänka på när du väljer leverantör av byggmaskiner. För att ditt val av leverantör ska bli lyckat är det några saker som man bör tänka på extra noga.

Först och främst: har det säljande företaget erfarenhet av liknande projekt sedan tidigare? Att diskutera sina behov med en kunnig motpart är nyckeln till en lyckad affär: Vad finns det på marknaden att välja bland, hur kommer man fram till den utrustning som gör ditt arbete effektivast, hur ska du räkna för att göra den mest ekonomiskt fördelaktiga affären?

Har din leverantör rätt kvalitet på produkterna? det finns ofta billiga alternativ till erkänt hållbara produkter, men kvaliteten är ofta sämre. Vill du investera i utrustning som håller under lång tid framöver är det oftast värt att lägga några kronor extra på inköpet men i gengäld få en produkt som håller många år innan den blir utsliten.

Oftast finns det ett behov av vitt skilda maskiner under byggprocessen. Inledningsvis är det manskapsbodar, byggstängseloch byggelsom behövs, men vartefter projektet fortskrider blir annan utrustning som byggställningar, fallskydd, stämp, gipshanteringmed mera nödvändigt. Har din leverantör ett brett sortiment som tillgodoser behoven genom hela byggprocessen, eller måste du vända dig till olika leverantörer för varje nytt inköp?

En annan aspekt att titta på är om det finns ett begagnat alternativ att välja. De flesta byggmaskiner är anpassade för att hålla genom många byggprojekt, och om din leverantör även säljer begagnad utrustning som har varit ute på ett eller ett par projekt kan du många gånger hitta till exempel en manskapsbod som är i början av sin livslängd men till ett betydligt mer fördelaktigt pris.

Oavsett om den utrustning du väljer är ny eller begagnad är finansieringen en viktig bit. För det första så ska priset på varan vara rätt. För det andra så kan det vara en stor fördel om din leverantör kan hjälpa dig me ett fininsieringsupplägg. Om du kan finansiera köpet av byggmaskinen med leasing kan det ge ett jämnare flöde av företagets likviditet under projektets gång.

Självklart ska du även besöka din leverantör av byggmaskiners hemsida för att få en bild av vilka typer av produkter som erbjuds, vilka egenskaper de olika produkterna har och vilka tjänster i övrigt som företaget erbjuder.

För mer info: -Manskapsbod

Like it? Share it!


High Tech Solutions Nordic AB

About the Author

High Tech Solutions Nordic AB
Joined: April 19th, 2017
Articles Posted: 1