Elektronische fiets op je fietsdrager: geniet nu van je leuke vakantie!

Posted by Jessica Beak on January 30th, 2019

Wilt u uw e-bike meenemen op vakantie of een ritje maken op uw elektronische fiets op een onregelmatige route, dan kunt u dit doen met een fietsendrager caravan op de trekhaak. Wanneer u echter een e-bike draagt, spelen een paar dingen zoals het hoogste neusgewicht en de vereiste wetgeving aanzienlijk een grote rol.

Ongetwijfeld is de trend van het verplaatsen van elektronische fietsen met behulp van een fietsendrager op de trekhaak tegenwoordig beroemd geworden. En als het om een trekhaak gaat, is hij meestal stevig, kan hij op een gemakkelijke hoogte worden gemonteerd, is hij geschikt voor gebruik en heeft hij een draagvermogen dat in grote lijnen 2 elektrische fietsen kan dragen. In aanvulling hierop, zoals de uitdrukking in het algemeen bepleit, is niet bepaald dat u dergelijke cycli op alle fietsendragers kunt laden.

Maximaal neusgewicht

Weet u dat u uw trekhaak tot het hoogste gewicht kunt laden, zoals bepaald door de fabrikant van uw voertuig? Ja, het is zo en het grootste neusgewicht is vaker wel dan niet vermeld op het bord naast de bus van de trekhaak. En hier is het ook zo dat dit grootste neusgewicht per voertuig anders is, maar vaak ligt tussen vijfenveertig kg in kleine voertuigen en vijfenzeventig kilo in buitenmaatse voertuigmodellen. In aanvulling op het bovenstaande, een neusgewicht dat verder gaat dan de uiterste limiet vanwege overtollige gewichtresultaten in te veel belasting van het uitstel van het voertuig en montage met twee staven.

Het gewicht van uw e-bike

Typisch, de belasting van een e-bike is ongeveer zes kg meer dan een standaardfiets. Ter informatie kan deze variatie voornamelijk worden verduidelijkt door het extra batterijpakket en de motor. Er zal ook wat gewicht-ongelijkheid zijn, op basis van de verschillende types. Het is ook goed om te weten dat veel elektronische cycli zijn bewapend met een afneembare batterij die u uit de cyclus kunt halen, waardoor ze lichter worden.

Een normale fietsendrager is bedoeld voor fietsen met een belasting van ongeveer tweeëntwintig kg per cyclus en de volledige lading mag niet groter zijn dan vijftig kilo. Denkend aan de realiteit dat de e-bike buitengewoon zwaar is en de toegevoegde belasting zoals de batterij voornamelijk aan de bovenkant wordt geplaatst, worden superieure krachten op de fietsdrager gebruikt, op het punt waar deze op de trekhaak wordt bevestigd. Daarom adviseren de experts om een fietsdrager te kopen die in het bijzonder bedoeld is om e-bikes te vervoeren en die voor dertig kg per cyclus is gesanctioneerd. Hier valt op dat het niet waarschijnlijk is dat veel e-bikes op de trekhaak van kleine voertuigen worden vervoerd. Een andere keuze is dan een fietsendrager op het dak van de caravan.

Like it? Share it!


Jessica Beak

About the Author

Jessica Beak
Joined: May 17th, 2017
Articles Posted: 269

More by this author