Informații importante privind valorile nutriționale

Posted by Nick on February 6th, 2019

ZeusKit.ro prezinta valori nutritionale ale alimentelor: calorii, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati), fibre si proteine. Aici ai un tabel cu caloriile alimentelor, calculator si contor de calorii gratis. Valorile nutritionale sunt bine documentate si de incredere.

Caloria este este o unitate de masura pentru caldura, mai exact pentru energie. O calorie este de fapt cantitatea de energie necesara pentru a creste temperatura unui mililitru de apa cu un grad Celsius.

Cum calculez rata metabolica? Pentru asta exista o metoda, denumită ecuatia Harris-Benedict, cu ajutorul careia se poate face o estimare a ratei metabolice bazale, adică ce consumi in somn.

Ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi? Cum putem slabi, ingrasa sau mentine? Care sunt valorile nutritionale ale produselor, care sunt cantitatile recomandate pentru tine si cum le poti tine evidenta zilnica?

Ce mancau oamenii in Evul Mediu? Chiar daca munceau mult taranii europei se hraneau destul de prost. Ei mancau carne foarte rar, fiindca era scumpa. Bogatasii consumau carne (vita, porc, oaie, iepure, pasari) si peste, precum si feluri variate de mancare, bogat condimentate. Taranii mancau legume, cereale fierte, supe. Asa ca bucura-te de avantajele vreumurilor in care traiesti dar nu uita: mananca mai putin si munceste mai mult.

Ai vazut oameni care au renuntat la grasimi dar nu au slabit. Greutatea este mentinuta sub control nu doar prin produse dietetice, nu printr-o cura draconica la care sa renunti repede ci trebuie sa fie ceva placut in care fibra alimentara naturala nu se gaseste in pastile ci in fructe si legume.

Evita predispunerea la ingrasare sau obezitate si obtine o silueta de invidiat pornind de la nutritie si dieta si apoi continuand cu urmarirea de kilocalorii si kilograme.

Necesarul de calorii trebuie sa fie o preocupare constanta. Pentru un incepator poate fi o sarcina cel putin dificila, mai ales daca nu detine toate informatiile necesare legate de alimentatia optima pentru a-si indeplini obiectivul. Iar una dintre cele mai frecvente intrebari in randul incepatorilor in culturism sau a novicilor din sala este daca trebuie sa calculam numarul de calorii din fibre.

Utilizeaza ZeusKit.ro, unde poti gasi alimente printr-o multime de modalitati: de la cautare dupa un termen de cautare, dupa aproximare, marca, categorie sau eticheta. E conceput special pentru tine. Iti arata cate calorii trebuie sa consumi zilnic pentru a slabi si e free. Asa ca  tot ce-ti ramana de facut este sa cauti si sa gasesti valorile nutritionale ale alimentelor in cea mai mare baza de date despre alimente din Romania. Pentru mai multe date, vizitați acest link.

Like it? Share it!


Nick

About the Author

Nick
Joined: February 27th, 2018
Articles Posted: 842

More by this author