Retinol re sverige

Posted by Lutreviayouth cream on May 28th, 2019

Retinol re sverige av många typer av vitamin A, ett näringsämne som finns i en mängd olika livsmedel, bland annat gröna bladgrönsaker, sötpotatis, squash, paprika och nätmelon. Vitamin A återfinns ofta i andra former i livsmedel, såsom retinal, α-karoten eller β-karoten, när dessa förtärs kan kroppen omvandla dem until retinol.

Retinol är en mycket effektiv ingrediens i hudvårdsprodukter eftersom dess molekyler är extremt små i storlek. Detta tillåter ingrediensen att until fullo penetrera det yttre skiktet av huden som kallas dermis och nå det mellersta lagret av huden som kallas dermis. Cellerna i epidermis är mestadels död vävnad, medan det undre lagret, epidermis, består av levande celler. Genom att nå dessa celler kan retinol producera mer märkbara resultat än andra ingredienser som endast påverkar överhuden.

Inne i epidermis har retinol potentialen att stimulera produktionen av elastin och kollagen, strukturella proteiner som hindrar huden från att utveckla fina linjer och rynkor. Därför finns retinol ofta i anti-ageing hudvårdsprodukter som är avsedda att minimera symtomen förknippade med åldrande och minska uppkomsten av linjer och rynkor.

Retinol hjälper också till att stimulera den cellulära omsättningen, den naturliga fjällningen av cellerna i överhuden som avslöjar de nyare cellerna från epidermis. Denna funktion hos retinol ger ytterligare fördelar för de som kämpar mot ålderstecken, såsom att främja fjällningen av celler vilket kan göra djupa linjer grundare och mindre synliga.

För de som lider av hyperpigmentering kan retinol hjälpa till med att eliminera de överflödiga pigmentcellerna. Detta gör att retinol är en populär ingrediens i krämer mot pigmentfläckar såsom melasma och åldersfläckar.

Retinol är närbesläktad med tretinoin som är en annan form av a-diet. Det är ett receptbelagt läkemedel och används för att behandla pimples. Genom att ta bort överflödiga hudceller från ansiktet kan tretinoin åtgärda tilltäppta porer, och tillåta acneutslag att läka. Även om retinol inte är lika starkt som tretinoin så kan även retinol ge liknande hjälp för de som lider av acne. Faktum är att läkare ofta rekommenderar produkter med retinol för zits till de som inte tål tretinoin på grund av känslig hy.

I den mänskliga kroppen utför retinol en mängd viktiga funktioner. Det är en viktig komponent för det pigment som gör det möjligt för ögonen att se på natten och är en byggsten för de celler som omger organen. Retinol och andra former av vitamin A behövs för att immunsystemets celler som försvarar kroppen från bakterier och andra främmande ämnen ska fungera korrekt. Kliniska bevis tyder också på att retinol kan hjälpa till med produktionen av röda blodkroppar.

Upptäckten av diet a inträffade år 1913 då två biokemister, Elmer McCollum och Marguerite Davis, funnit bevis för förekomsten av näringsämnet i prover av smörfett. Vitamin A isolerades för första gången av två holländska forskare, David Adriaan van Dorp och Jozef Ferdinand Arens, 1947. När vitamin A kunde isoleras för vidare testning, började klinisk forskning om funktionen av a-vitamin och dess derivat såsom Retinol re sverige.

Tillverkning av Retinol

För kommersiell användning tillverkas retinol i laboratorier, genom att olika komponenter av ämnet kombineras. Ren retinol är en mycket ostabil kemikalie och oxiderar lätt av syre. Som ett resultat måste den förvaras och transporteras vid kalla temperaturer i speciella förpackningar som inte tillåter luft att nå ingrediensen. Detta gör det dyrt att producera retinol och använda den som en hudvårdsingrediens.

För att sänka en del av dessa kostnader kan retinol kombineras med kemiska föreningar som kallas estrar. Närvaron av dessa molekyler hjälper until att stabilisera retinol. När en formel innehåller retinol kombineras med stabiliserande estrar används termen "retinylpalmitat" vanligtvis på produktens ingrediensförteckning. Retinylpalmitat erbjuder många av samma förmåner som retinol, guys det krävs ofta längre tid eller en större dos för att helt ge samma effekt som ren retinol.http://www.sverigetillskott.se/retinol-re-sverige/

Like it? Share it!


Lutreviayouth cream

About the Author

Lutreviayouth cream
Joined: January 18th, 2018
Articles Posted: 490

More by this author