Vochtigheid bij klimaatregeling

Posted by jamesanderson10 on December 16th, 2019

Vochtigheid heeft een grote positie in het klimaat en het weer manipuleren in combinatie met temperatuur. De meeste mensen herkennen vocht als vocht of vocht in de lucht. Het is in wezen de hoeveelheid waterdampmoleculen in de lucht.

Vochtigheid kan ook op vele buitengewone manieren worden gemeten, Absolute vochtigheid is het volume waterdamp in de lucht. Specifieke vochtigheid is de massa water in de lucht. Relatieve luchtvochtigheid is de hoeveelheid damp in de lucht tot de hoeveelheid die het zou behouden terwijl het verzadigd wordt weergegeven als een percentage. Bijvoorbeeld (RH%) = vijfenzestig%. Relatieve vochtigheid heeft het fenomeen van het verlagen van de temperatuur, zelfs als de werkelijke hoeveelheid waterdamp hetzelfde blijft.

Het is vaak de relatieve luchtvochtigheid die wordt genoemd in klimaatbeheersing, weersvoorspellingen, gebouwen en besloten ruimtes, fitness en veiligheid enzovoort.

Geassocieerd met relatieve vochtigheid is dauwfactor, dauwfactor is wanneer temperatuur de waterdampen niet verder in stand kan houden, de dampen condenseren vervolgens in vloeistof, op welk punt het een relatieve vochtigheid van 100% is. Zowel de dauwfactor als de werkelijke temperaturen zijn bij deze factor hetzelfde. Daarom zal een handel in temperatuur een uitwisseling van vochtigheid beogen. kelderdichting

Vochtigheid en temperatuur zijn de belangrijkste milieumotieven die bederf en verslechtering veroorzaken, houtrot, metalen corroderen, textiel vervagen en verslechteren sneller, insecten en schimmels houden meestal van een warme, vochtige omgeving. Deze invloeden bieden reden voor het belang van klimaatmanipulatie in huizen, gebouwen en onze omgeving.

Vochtigheid kan worden gemeten met een hygrometer of psychrometer, maar meestal met overmatige droogte of vochtigheid in de omgeving, kunt u het voelen voor uw huid. De luchtvochtigheid kan worden geregeld met een humidistat (vochtigheidsregelaar). Dit wordt gebruikt om de luchtvochtigheid onafhankelijk van de temperatuur te wijzigen, hoewel elk een effect op elkaar heeft.

Luchtbevochtigers en ontvochtigers worden meestal gebruikt om de relatieve luchtvochtigheid te regelen. Luchtbevochtigers brengen vocht in de lucht met behulp van een stoomgenerator of een ultrasone luchtbevochtiger. Een luchtontvochtiger is eigenlijk een airconditioner, hoewel het omgekeerd kan worden gebruikt voor verwarming; vocht uit de lucht wordt gecondenseerd op de koelspiralen en verwijderd met een slang of verzameld in een emmer.

Like it? Share it!


jamesanderson10

About the Author

jamesanderson10
Joined: August 22nd, 2019
Articles Posted: 21

More by this author