Fordele ved at bruge 2 Airtracks

Posted by Airtrack Turnmatte on November 25th, 2020

Lang de fleste som køber en Airtrack, nøjes i første omgang med at købe en enkelt i den størrelse de typisk skal bruge. Det betyder at nye og yngre gymnaster ofte køber en på omkring de 3 meter, og de mere øvede eller ældre gymnaster køber en 5-6 meter model. Problemet her er at du efter nogle måneder typisk vil syntes en 3 meter godt kan blive lidt for kort, når du har lært de mere grundlængende spring og øvelser. Så de fleste som kan udføre de forskellige grund spring, vil gerne have masser af plads at udføre dem på. Selv om det kan være sjovt at træne individuelle spring på en 3 meter model, så er det altså betydelig sjovere at sammensætte flere spring og serier af spring på en lidt længere Airtrack.
Især gymnaster, cheerleaders og parkour udøvere bliver flittigt Airtracks som en del af deres træning. 

Læs mere: Hvorfor bruge bruge en Airtrack til din træning?

Hvilke fordele er der ved at købe 2 Airtracks frem for en lang?

Noget som mange slet ikke overvejer, er at det måske vil give mere mening at købe 2 Airtracks på hver 3 meter, i stedet for blot at gå direkte efter en 6 meter model. På nogle af de mere populære brands inden for Airtracks som eksempelvis GymPlay er det muligt at købe en velcro bånd der kan bruges til at sammenkoble 2 modeller, så de i princippet fungere som en lang. Men hvordan kan dette være en fordel frem for en lang? En 6-7 meter model er ofte ret dyr at købe.  Så på denne måde kan du købe en lille når du har råd, og så efterfølgende forlænge den når du får lidt flere penge. Smart ikke? Det kan også være du starter ud med en lille 3 meter model, og så når du bliver lidt bedre, vælger at forlænge den med en landingmat, springboard eller en ekstra 3 meter model.  En Airtrack er noget af det bedste fitnessudstyr eller træningsudstyr du kan købe, hvis du er vild med sport og gymnastik.
En anden fordel ved netop at købe 2 mindre modeller, er at det jo ikke er så mange der har plads til en 6 meter inden for i stuen eller værelset. Her vil mange måske bedre kunne presse en 3 meter model ind. Ved at købe 2 på 3 meter, har du så mulighed for at træne inde på den ene af dem, og når du er ude sammensætte dem til en lang, og få effekten af en 6 meter model. På den måde får en nogle muligheder du jo normalt ikke har med de lange Airtracks. Husk også på at mange børn måske ikke selv kan bære en 6 meter model. En 6 meter kan nemt veje 35kg hvilket godt kan være lidt for tungt at bære rundt på for de mindre gymnaster. Så er det lidt nemmere at bære en 3 meter på 15kg over 2 omgange. 
Bemærk dog at ikke alle mærker og modeller inden for Air tracks understøtter at de kan forlænges. Du kan besøge de forskellige mærkers hjemmeside og se mere her om de understøtter muligheden for udvidelser eller ej.

Hvilke ulemper er der ved at købe 2 frem for en Airtrack?

Som udgangpunkt er der ikke rigtig nogle ulemper ved at benytte 2 frem for en. Enkelte vil måske syntes at rammer man selve samlingen mellem de 2 i et spring kan man miste en smule bounce, men for de fleste vil de ikke kunne mærke nogen forskel på om de springer på en dobbelt eller en enkelt Airtrack. Det kræver dog du køber en Velcro connecter til at koble de 2 Airtracks sammen, men de koster typisk under 200 kroner, så det er ikke en voldsom investering. 

Hvordan kan du ellers forlænge din springbane?

Er du ikke helt der hvor der er behov for en ekstra Airtrack, så er der heldigvis også andre måder du kan forlænge Airtracken på. Efter sidste spring lander du også på Airtracken, hvilket måske er lidt spild af god spring plads. Så her vil du med fordel kunne tilkoble en landing mat, som er en mere klassisk gymnastikmåtte, der ikke giver ekstra bounce og blot bruges til at lande på efter sidste spring. Ved at bruge en sådan kan du bruge en meter mere af Airtracken til at springe på, og dermed i princippet lave en 3 meter model til en 4 meter springbane. I den anden ende kan du med fordel tilkoble et springboard, som er en "mini" Airtrack på cirka en meter. Dermed har du mulighed for at starte første spring på springboardet inden du rammer Airtracken, og for igen cirka en ekstra meters effektiv springbane. Så med en landingmat og et springboard kan du opnå cirka 2 meter ekstra til Airtracken. Og så endda på en billigere måde end at købe en 2 meter længere Airtrack til at begynde med. Du kan også gå all-in og købe 2 Airtracks, et springboard og en landingmat og så virkelig boltre dig på din ny tumble track ude i haven. Noget som mange børn og unge vil elske, og så samtidig få en masse god motion.

Like it? Share it!


Airtrack Turnmatte

About the Author

Airtrack Turnmatte
Joined: November 24th, 2020
Articles Posted: 1