Verkrijg de details van een APK-test

Posted by Jason Roy on November 27th, 2020

Heeft u zich al aangemeld voor de eerste APK-keuring van uw auto? Als je dat niet hebt gedaan, controleer dan nu de documenten om te zien of je auto al drie jaar oud is. Een voertuig dat eenmaal drie jaar oud is vanaf de aankoopdatum, komt in aanmerking voor de allereerste APK-test. Maar er zijn specifieke regels waarvan elke bestuurder op de hoogte moet zijn voordat hij de test aflegt, die u zullen helpen het hele proces te begrijpen.


APK
Er is het concept van slagen en zakken voor de APK, net als andere tests, maar dit is in vergelijking veel te belangrijk. Deze test bepaalt voor uw auto of deze het waard is om op de weg te rijden of dat deze ervoor moet worden gerepareerd en aangepast. De APK is afkomstig van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat en is een jaarlijkse keuring van elk voertuig en niet alleen auto's. Er zijn per voertuigtype verschillende categorieën en auto's en overige personenauto's behoren tot de vierde klasse ervan. APK is alleen geldig in het Verenigd Koninkrijk. Dit is hoe APK bij iedereen in eenvoudige bewoordingen bekend is.


Het begon lang geleden in het jaar 1960 en werd sindsdien geconfronteerd met veel veranderingen. Het hele punt was om ervoor te zorgen dat zowel de rijders als de anderen op de weg veilig zijn. Elk voertuig dat beschadigd of riskant is om mee te rijden, moet eerst worden veiliggesteld voor gebruik; dit maakt het automatisch veilig voor iedereen op straat om zich te verplaatsen.


Sinds kort zijn er ook nieuwe insluitsels waarvan bewustwording noodzakelijk is. Laat het ons weten.


Nieuwe APK-regels
Nieuwe regels die door de autoriteit zijn opgesteld, lijken strenger te zijn voor dieselvoertuigen, terwijl benzineauto's dit keer kunnen ontspannen. APK gaat niet meer alleen over slagen of falen, want voortaan wordt uw voertuig ook gecategoriseerd. Er zijn vier categorieën, namelijk gevaarlijk, groot, adviserend en klein. Eerder passeerden de voertuigen vaak met een waarschuwingsbericht op hun certificaat over de gedetecteerde fouten en werden ze niet gestopt, tenzij er iets te groots aan de hand was. Maar nu is de situatie vrij streng.


Bovendien is het uiterlijk van het certificaat aangepast. Het bevat alle details van uw APK Utrecht test, samen met de geconstateerde fouten en ook de volgende vervaldatum voor uw APK. Afgezien hiervan kunnen nu allemaal al hun APK-gegevens online en rechtstreeks op de officiële website bekijken. Als u de papieren niet kunt vinden en enkele details van de APK van uw voertuig wilt controleren, kunt u deze zonder problemen online hebben. Een andere verrassing is dat uw APK-geschiedenis daar ook beschikbaar zal zijn over uw oudere en eerdere tests die iemand helpen om ook het patroon van het voertuig te begrijpen.


Categorieën die een auto zullen falen
Met de implementatie van de nieuwe categorieregel zijn de eerste twee categorieën met de naam ‘gevaarlijk’ en ‘groot’ de categorieën die ervoor zorgen dat een voertuig de test niet doorstaat. En de adviserende en kleine gecategoriseerde auto's doorstaan ​​de test zonder problemen.


'Gevaarlijk' gemarkeerde auto's betekenen dat er een ernstige fout in zit die te riskant is om zelfs maar een kilometer mee te rijden. Dus deze worden voorgesteld om zo mogelijk onmiddellijk ter reparatie te worden opgestuurd in datzelfde testcentrum en mogen niet de weg op.


Dan zijn er de gemarkeerde auto's van Major die de mogelijkheid hebben om de test in de tweede keer te halen als de gedetecteerde grote fouten in de komende tien dagen zijn verholpen. Maar deze kunnen ook niet op de weg worden gereden zonder de test te doorstaan. Voor meer informatie Banden Utrecht.

Like it? Share it!


Jason Roy

About the Author

Jason Roy
Joined: November 27th, 2020
Articles Posted: 1