Thin client applications en workspace management

Posted by igelclient on April 13th, 2016

Een moderne werkomgeving (workspace) moet efficiënt, prestatiebevorderend, beschikbaar en veilig zijn, maar ook conform wet- en regelgeving, milieutechnisch verantwoord en mobiel zijn. Managed workspaces stellen thin client applications beschikbaar op een manier waarop aan al deze eisen wordt voldaan. Na uitvoerig thin client testing kunnen bedrijven en overheden profiteren van dergelijke thin client applications. Managed workspace-oplossingen bestaan uit een thin client terminal server, meerdere thin clients en een workspace management-oplossing, zoals IGEL UMS5.

De belangrijkste thin client applications

Als thin client applications, thin client hardware en thin client software op afstand kunnen worden beheerd, neemt de complexiteit van de IT-omgeving af en kunnen gebruikers zich weer volledig op hun kerntaken concentreren. Doordat CIO's en IT-managers het hun IT-teams met behulp van thinclient terminal servers en thin client applications makkelijker maken, hebben zij bovendien meer personele middelen vrij om de digitale transformatie te versnellen of te investeren in Mobile Device Management (MDM). Door gerichte thin client testing kan worden bepaald of het IT-gebruik flexibeler wordt en de IT-security toeneemt.

Wat is een managed workspace?

Volgens IDC bepalen tot 2018 de trends software-defined networking (SDN) en software-defined computing (SDC) circa 75 procent van de investeringen in datacenters. Thin client servers en thin client applications scheiden de infrastructuur van de toepassingen, ter verbetering van de flexibiliteit en beheersbaarheid. Er ontstaan managed workspaces waarbij de thin client hardware is losgekoppeld van de thin client applications en volledig op afstand kan worden beheerd. De belangrijkste componenten van een managed workspace voor VDI-omgevingen vormen, naast de thin client terminal server het thin client besturingssysteem (workspace besturingssysteem), de oplossing voor beheer op afstand en aanvullende integratiesoftware voor pc's en notebooks met Windows als desktopbesturingssysteem.

Workspace management van IGEL

IGEL Technology heeft zich gespecialiseerd in thin client applications en workspace management en ontwikkelt deze continu verder met intensief thin client testing. Voor thin client testing bij de klant biedt IGEL gratis evaluatieapparatuur aan. Met het op Linux gebaseerde workspace besturingssysteem IGEL UDC2 kunnen bedrijven en overheden verschillende hardwareplatforms standaardiseren, zodat ze betrouwbaar toegang hebben tot thin client terminal servers en virtuele desktopinfrastructuren (VDI) van VMware, Citrix, Microsoft en andere technologieaanbieders. Als tweede component van de managed workspace voorziet IGEL de op die manier gecreëerde softwarematige thin clients van de uniforme, schaalbare en in hoge mate te automatiseren remote management-oplossing UMS5.

Conclusie

Met managed workspaces zoals vooral IGEL die aanbiedt, kunnen werkomgevingen met thin client terminal servers of VDI niet alleen volledig op afstand worden beheerd; dankzij moderne thin client applications kunnen deze ook veel efficiënter, veiliger en toch met hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid worden gecreëerd.

Like it? Share it!


igelclient

About the Author

igelclient
Joined: April 22nd, 2015
Articles Posted: 76

More by this author